Нагірянська громада
Тернопільська область, Чортківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО УВАГИ ВПО! ПОРЯДОК подання заяви в електронній формі щодо отримання допомоги від міжнародних організацій

Дата: 09.06.2022 15:54
Кількість переглядів: 286

Фото без опису

 

ЗАТВЕРДЖЕНО постановою

Кабінету Міністрів України

від 16 квітня 2022 р. № 455

ПОРЯДОК подання заяви в електронній формі

щодо отримання допомоги від міжнародних організацій


1. Цей Порядок визначає процедуру заповнення, формування та подання заяви (заявки, звернення) в електронній формі щодо отримання допомоги від міжнародних організацій (далі — заява) засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далі — Портал Дія), зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія).
2. Подання заяви здійснюється з урахуванням умов надання такої допомоги, передбачених відповідною міжнародною організацією, та закріплених домовленостей стосовно її надання між центральним органом виконавчої влади, уповноваженим на формування та/або реалізацію державної політики у відповідній сфері, та відповідною міжнародною організацією (далі – умови надання допомоги).
3. Заява формується заявником засобами Порталу Дія після проходження ним ідентифікації та автентифікації з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису та/або інших засобів ідентифікації, які дають змогу однозначно встановлювати особу заявника.
Заява формується у довільній формі, придатній для сприйняття її змісту, відповідно до відомостей, визначених пунктом 5 цього Порядку, з урахуванням умов подання заяви, визначених законодавством та/або відповідною міжнародною організацією.
4. Заявником відповідно до умов надання допомоги може бути повнолітня або неповнолітня віком від 14 років особа, що є громадянином України, якій присвоєно реєстраційний номер облікової картки платника податків.
У разі наявності додаткових умов щодо заявника, що не можуть бути підтверджені відомостями, визначеними у цьому Порядку, така заява може бути подана до відповідної міжнародної організації в інший альтернативний спосіб, визначений нею або законодавством.
5. У заяві можуть зазначатися такі відомості:
1) прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності);
2) стать;
3) дата народження;
4) реєстраційний номер облікової картки платника податків;
5) унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі;
6) відомості про задеклароване (зареєстроване) місце проживання/ фактичне місце проживання;
7) серія та/або номер документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;
8) контактні дані (номер телефону та адреса електронної пошти);
9) відомості про повнолітніх членів сім’ї: родинні стосунки, прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності), дата народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків;
10) відомості про дітей: кількість, дата народження, прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності); серія та номер свідоцтва про народження;
11) серія, номер, дата видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи;
12) номер поточного рахунка із спеціальним режимом використання “єПідтримка”, найменування банку.
6. Відомості, що є необхідними для подання заяви, отримуються шляхом електронної інформаційної взаємодії з інформаційно-комунікаційними системами та публічними електронними реєстрами органів державної влади.
Під час формування заяви засобами Порталу Дія отримуються/підтверджуються такі відомості:
із Єдиного державного демографічного реєстру через єдину інформаційну систему МВС (щодо осіб, які мають паспорт громадянина України у формі картки та/або паспорт громадянина України для виїзду за кордон, оформлені засобами Єдиного державного демографічного реєстру) — відомості про стать особи, дату та місце народження, серію та/або номер, дату видачі паспорта, найменування уповноваженого суб’єкта, що видав паспорт, строк дії (за наявності) паспорта, адресу та дату поточного задекларованого/зареєстрованого місця проживання (за наявності);
із відомчої інформаційної системи ДМС через єдину інформаційну систему МВС — відомості про адресу та дату поточного задекларованого/зареєстрованого місця проживання; відомості про особу (за наявності): стать, дата та місце народження, серія та номер, дата видачі паспорта громадянина України (за наявності);
із е-свідоцтва про народження (за наявності) — відомості, що містяться в е-свідоцтві про народження дитини;
із Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб — номер та дата видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, найменування органу, який видав таку довідку (за наявності);
із Єдиного державного реєстру судових рішень — щодо судового рішення про усиновлення.
7. Формування заяви припиняється засобами Порталу Дія, якщо зазначені у заяві відомості:
надані не в повному обсязі;
не відповідають вимогам арифметичного та формато-логічного контролю.
8. Відповідальність за достовірність відомостей, що містяться в заяві, несе заявник.
9. Після формування заяви засобами Порталу Дія та накладення електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису заявника, заява блокується для редагування та передається до відповідної міжнародної організації згідно з договором про інформаційну взаємодію між Мінцифри, технічним адміністратором Порталу Дія та відповідною міжнародною організацією та/або відповідним уповноваженим нею суб’єктом, яким регулюються питання щодо механізму та каналів інформаційного обміну.
На відомості, що передаються до міжнародної організації, накладається кваліфікована електронна печатка технічного адміністратора Порталу Дія.
10. Подання заяви є лише підставою для надання міжнародної допомоги. Рішення щодо отримання міжнародної допомоги приймає відповідна міжнародна організація.
Про прийняте відповідною міжнародною організацією рішення про отримання або відмову в отриманні міжнародної допомоги заявнику повідомляється засобами Порталу Дія.
Відмова в отриманні допомоги не позбавляє можливості заявника подати заяву повторно.
11. Подання заяви засобами Порталу Дія не позбавляє заявника можливості подати заяву до відповідної міжнародної організації в інший альтернативний спосіб, визначений нею або законодавством. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь