Нагірянська громада
Тернопільська область, Чортківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо цифрової кампанії "Місяць цифрової грамотності"

Дата: 16.12.2021 09:43
Кількість переглядів: 940

       На виконання листа Міністерства цифрової трансформації України від 29.10.2021 р. № 1/06-6-12121 просимо долучитися до інформаційної кампанії ,,Місяць цифрової грамотності”.

    В рамках даного проекту з метою покращення цифрової грамотності посадових осіб місцевого самоврядування просимо забезпечити проходження тесту Цифрограм для держслужбовців за посиланням https://osvita.diia.gov.ua/digigram та отримання відповідного сертифікату посадовими особами територіальної громади.

        Для підготовки до проходження тесту рекомендуємо переглянути на платформі ,,Дія.Цифрова освіта” освітні серіали за посиланням https://osvita.diia.gov.ua/courses.

      З метою сприяння кіберобізнаності громадян, в тому числі держслужбовців/посадових осіб місцевого самоврядування, щодо сучасних кіберзагроз та протидії їм рекомендуємо переглянути освітні матеріали:

- Основи кібергігієни - https://osvita.diia.gov.ua/courses/cyber-hygiene;

- Кіберняні - https://osvita.diia.gov.ua/courses/cybernanny;

- Обережно! Кібершахраї - https://osvita.diia.gov.ua/courses/attention-cyberfraudsters;

- Серіал для батьків - ,,Безпека дітей в інтернеті” https://osvita.diia.gov.ua/courses/serial-dlya-batkiv-onlayn-bezpeka-ditey;

- Електронний підпис - https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-signature.

Додатково просимо:

1. Забезпечити вищевказане стосовно працівників медичних та освітніх закладів, установ із заміною тесту Цифрограм для держслужбовців відповідно на Цифрограм для медиків та Цифрограм для вчителів.

2. Освітні заклади залучити до реєстрування на платформі Всеукраїнська Школа Онлайн - https://lms.e-school.net.ua/

3. Поширити інформацію про продукти проєкту ,,Дія.Цифрова освіта” серед населення громади, а саме: - платформу ,,Дія.Цифрова освіта” та її освітні серіали за посиланням https://osvita.diia.gov.ua/courses; - національні тести на цифрову грамотність громадян – Цифрограми за посиланням http://osvita.diia.gov.ua/digigram.

3. Переглянути та опрацювати освітній серіал ,,Як громаді стати цифровою” https://osvita.diia.gov.ua/courses/digital-communities), призначений для публічних службовців, яким не байдужий розвиток ІТ у своїй громаді. Рекомендуємо також долучити ваші міста, селища, села до мережі хабів цифрової освіти: https://osvita.diia.gov.ua/hubs.

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь