Нагірянська громада
Тернопільська область, Чортківський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги сільськогосподарських виробників (щодо пілотного проекту "Агро Варта")

Дата: 13.10.2021 15:45
Кількість переглядів: 2007

     

          Питання утилізації небезпечних відходів є надзвичайно актуальним для розвитку сталого та екологічно свідомого сільського господарства. Забезпечення прозорих та зрозумілих механізмів поводження з такими відходами для сільськогосподарських виробників є надзвичайно важливою умовою належного розвитку як сільських територій так i аграрного сектору у цілому.

        Одним із типів відходів, які потребують уваги, є тара з-під засобів захисту рослин (надалі ЗЗР). На сьогодні, відповідно до чинного законодавства, така тара відноситься до небезпечних відходів i поводження з нею має відбуватися лише із залученням належно ліцензованих операторів, які мають відповідні логістичні та виробничі потужності й високі стандарти поводження з небезпечними відходами.

       Наразі для держави актуальним є збільшення обсягів збору та забезпечення належної переробки такої тари, вдосконалення логістичних маршрутів для оптимізації процесу збору, налагодження комунікації між усіма суб'єктами, а також підвищення ефективності поводження з такою тарою, що відноситься до небезпечних відходів.

      3 цією метою провідні світові виробники ЗЗР об’єдналися на платформі Європейської Бізнес Асоціації та запустили пілотний проєкт «Arpo Варта» (надалі - «Arpo Варта»), метою якого є запровадження культури відповідального поводження з використаною тарою з-під засобів захисту рослин.

    Так, компаніями-засновниками «Arpo Варти» с наступні виробники та імпортери ЗЗР: ТОВ «АДАМА   УKPAÏHA»,   ТОВ  «БАСФ  T.O.B »,  ТОВ  «БАЙЄР»,   ТОВ  «ФМС  УKPAÏHA»,   ТОВ «НУФАРМ УKPAÏHA», ТОВ «САММIT-АГРО ЮКРЕЙН», ТОВ «СИНГЕНТА», ТОВ «ЮПЛ УKPAÏHA».

      Даний Проєкт отримав дозвіл Антимонопольного комітету України на узгоджені дії (Рішення N.562-p від 28 серпня 2020 року), а також офіційну підтримку Міністерства економіки України, Міністерства aгpapнoï політики та продовольства України та Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів України.

     В рамках Проєкту за результатами тендеру були відібрані компанії, що мають ліцензію Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України на поводження з небезпечними відходами, які відповідають екологічним та технічним вимогам щодо процесів переробки та утилізації тари з-під ЗЗР. А також впроваджено електронну платформу, за допомогою якої можна

подавали заявки на збір та переробку тари з-під ЗЗР в онлайн форматі.

      Нижчезазначені компанії безкоштовно для кінцевих користувачів забезпечать повний цикл поводження з тарою з-під ЗЗР компаній-учасників проєкту (збирання, перевезення, переробку та утилізацію).

ТОВ «Утільвторпром»

+38 (095) 132-33-11

+38 (096) 132-33-11

+38 (068) 130-11-33

+38 (095) 130-11-33

65000, місто Одеса, вулиця Сонячна, 5 utilvlorprom@gmail.com

 

ТОВ «НВК «Укрекопром»

65091, м. Одеса, вул. Комітетська, 14a Тел.: +380487148667,

+38 (044) 227-84-83

E-mail: office@dueco.com.ua

      Уci заходи в рамках Проекту, в тому числі загальна координація та комунікація учасників Проеєкту здійснюється відповідно до укладених угод, а взаємодія ycix сторін Проєкту реалізується через онлайн платформу.

       У разі якщо Ви хочете дізнатися більше деталей щодо реалізації Проєкту, Ви можете зв’язатися з контактною особою від Європейської Бізнес Асоціації Марина Шимкус, Координатор Підкомітету Асоціації: e-mail:Maryna.Shymkus@eba.сот.ua, тел.: (067 ) 400-90-16.

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь