Нагірянська громада
Тернопільська область, Чортківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НЕМАЄ АЛЬТЕРНАТИВИ ВАКЦИНАЦІЇ – ЦЕ ЄДИНИЙ СПОСІБ УБЕЗПЕЧЕТИСЬ ВІД  ІНФІКУВАННЯ НА COVID-19

Дата: 30.06.2021 14:29
Кількість переглядів: 640

 

В теперішніх умовах непростої ситуації в державі, викликаної епідемією COVID-19, людям потрібні, крім слів підтримки, конкретна адресна  турбота про кожного. Їм необхідно вижити, зберегти здоров’я та працездатність. 

Вакцинація від COVID-19 дозволить захистити себе і своїх рідних. Зменшення кількості інфікованих осіб в Україні вселяє надію, що ми зможемо повернутись до звичайного життя без будь-яких карантинних обмежень. Вакцини безпечні й ефективно формують імунітет, а щеплення для українців – добровільні й безкоштовні.

Вакцинація в Україні стартувала 24 лютого 2021 року.  Загалом, за даними МОЗ, в Україні  закуплено 4  різних види вакцин, які відрізняються способом виробництва активного компоненту, на який виробляється імунітет.

Головне, що маємо знати про вакцинацію від коронавірусу і про вакцини – це, на першому місці, їх безпека і ефективність. Варто пам’ятати, що на сьогодні ми не маємо іншої альтернативи окрім вакцинації – це єдиний спосіб убезпечитись від інфікування COVID-19. Нажаль, Україна не має власних розробок вакцин і не виготовляє їх, а закуповує препарати з Франції, США, Індії, Китаю, Болгарії, Бельгії та Республіки Корея.

Над розробкою вакцин  працювали провідні світові виробники фармацевтичних препаратів, які мають сучасне обладнання та великі виробничі потужності.  Усі вакцини від коронавірусу, що нині застосовуються в світі, рекомендовані для використання відповідно до екстреного протоколу, розробленого Всесвітньою організацією охорони здоров’я. 

Що стосується безпечності вакцинації, то, в першу чергу, мова йде про відсутність важких побічних дій. Побічні дії можуть виникнути при використанні будь - якого препарату, в тому числі і вакцин, але вони не є суттєвими  та довготривалими.

 Станом на 15 червня 2021 року в Україні вакциновано 1 543 263 особи першою дозою та 287 884 осіб отримали дві дози. Для того щоб повноцінно імунізуватися від COVID-19 необхідно отримати дві дози вакцини. Отримання однієї дози вакцини – це один раунд вакцинації. А необхідно пройти два раунди вакцинації.

 У КНП «ЦПМСД» Чортківської міської ради функціонує 3 мобільних бригади з вакцинації, які працюють без вихідних. Станом на 15 червня 2021 року в Чортківському районі вакцинувалось 3471 особа, з яких 2949 – вакциновані одною дозою та 522 – вакциновані двома дозами.  

ЗУПИНИМО ПАНДЕМІЮ COVID-19 СПІЛЬНИМИ ЗУСИЛЛЯМИ: НЕМАЄ ІНШОЇ АЛЬТЕРНАТИВИ ОКРІМ ВАКЦИНАЦІЇ – ЦЕ ЄДИНИЙ СПОСІБ УБЕЗПЕЧЕТИСЬ ВІД ІНФІКУВАННЯ COVID-19.

 

Валерій Побуринний, страховий експерт з охорони праці Чортківського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь